chataigniers

http://www.vacantypique.nl

http://www.vacantypique.nl

Unieke vakantiebestemming op slechts 5 uur reizen van de Randstad! Ook ideaal voor weekend of midweek.

 

DE OMGEVING

Op slechts 5 uur rijden vanaf de Randstad bevindt u zich in een compleet andere omgeving: een verborgen stukje Elzas met een schoonheid in vele diversiteiten!

Geografisch gelegen is Les Residences des Chaitaigniers te situeren in de ruime driehoek Karlsruhe-Straatsburg- Saarbrucken. Het historische grensplaatsje Wissembourg ligt op 12 km afstand, grotere plaatsen als Haguenau, Landau en Straatsburg op ca. 40 km. Uiteraard zijn de vele pittoreske dorpjes en wijndorpen met hun vakwerkhuizen, klokkentorentjes en gezellige, sfeervolle pleintjes met fonteinen, waar de geraniums in bloei staan, in de nabije omgeving het toppunt van Elzasser charme! Elzas betekent lekker eten en natuurlijk wijn. Deze streek is bij uitstek geschikt voor wandelaars, natuur- en cultuurliefhebbers. Vakantiegangers met een Bourgondische inslag moeten absoluut de Flammkuche, zuurkool en Munsterkase proeven.

Het gebied is tweetalig, dus zowel met Duits als Frans kunt u u verstaanbaar maken.

Bijzonder fraai in Wissembourg zijn de oude straatjes met vakwerkhuizen met versierde gevels en de schilderachtige binnenplaatsen. Al wandelend ontdekt u het beste de charme van deze sfeervolle stad op de grens van Frankrijk en Duitsland.

Lembach, met haar karakteristieke centrum, is de dichtstbijzijnde plaats van Les Residences des Chataigniers. (3 km) U vindt hier alle faciliteiten op het gebied van uw dagelijkse boodschappen: twee bakkers, een slager, een bank en een kleine supermarkt.

Cleebourg ligt op 5 km afstand en is bekend om haar grote wijncave en het centrum van het Noordelijk wijnengebied. In de cave kunt u een aantal zeer goede wijnen proeven en kopen.

Het dorp Pfaffenbronn zelf telt slecht een kleine honderd inwoners en ademt de sfeer van tientallen jaren geleden. U waant zich in een andere tijd. naast een aantal huizen telt ook dit dorp uiteraard een restaurant waar het in de weekenden gezellig druk is, niet alleen omdat de Flammenkuchen zo heerlijk zijn...

Straatsburg: deze voormalige Duitse stad in Frankrijk behoort tot één van de mooiste steden in Frankrijk. Door de ligging en de grootste binnenhaven van de Rijn is Straatsburg een centrum van handel. Tegenwoordig zetelt het Europees Parlement, de Europese Raad en het Europese Hof van de mensenrechten in Straatsburg. De schitterende middeleeuwse stad verdient het om ontdekt te worden. Deze voormalige Duitse stad herbergt vele bezienswaardigheden en musea in het historische centrum.

Jaegerthal is een prachtig wandelgebied in bosrijke omgeving in de buurt van Niederbronn-les-Bains.

HUURDERSSERVICE

Huurders van onze woningen krijgen toegang tot een speciale portal waar alle uitvoerige informatie gedownload kan worden. We hebben hier bijvoorbeeld een aantal hele mooie wandelingen in de omgeving met plattegronden beschikbaar gesteld

http://www.vacantypique.nl

 

 

http://www.vacantypique.nl

http://www.vacantypique.nl

http://www.vacantypique.nl

http://www.vacantypique.nl